︎  AHLA WA SAHLA  ︎  YALLA YALLA  ︎ أهلا وسهلا  ︎   يلّا يلّا  ︎  AHLA WA SAHLA  ︎  YALLA YALLA   ︎ أهلا وسهلا  ︎   يلّا يلّا  ︎  AHLA WA SAHLA ︎   YALLA YALLA  ︎ أهلا وسهلا  ︎   يلّا يلّا  ︎  AHLA WA SAHLA ︎   YALLA YALLA  ︎ أهلا وسهلا  ︎   يلّا يلّا  ︎  AHLA WA SAHLA  ︎  YALLA YALLA  ︎ أهلا وسهلا  ︎   يلّا يلّا  ︎   أهلاً بالحبايب



EN  |  NL



OPEN
DON tot VRI | DINER 17.30 - 23.00
KEUKEN GESLOTEN om 22.00

ZAT | LUNCH+DINER 12.30 - 23.00
KEUKEN GESLOTEN 15.30 t/m 17.30 & 22.00

Speciale Openingsdag:
25.12.24
Speciale Sluitingsdagen:
30.12.24 t/m 06.01.25






Maison Haas Hustinx
Vrijthof 20, 6211 LD, Maastricht, NL
+31 43 852 4353
 


Mark





Ahla wa sahla /

"welkom, je bent waar je thuishoort"


Welkom bij Safar, ons huis in het historische centrum van Maastricht; waar we tradities uit Beiroet delen met gasten; waar het doorgeven van elk bord de dialoog aanwakkert en nieuwe verbindingen weeft.



Safar komt van het Arabische woord reizen, de belangrijkste inspiratiebron voor chef-kok en eigenaar
Zeina Haroun, die in 2020 vanuit Beiroet naar Nederland verhuisde.

Ze draagt de vrijgevigheid en spontaniteit met zich mee die kenmerkend is voor Beiruti
dineren, naast de liters olijfolie, arak en pijnboompitten die haar koffer elke reis vullen.

Haar project viert het reizen; de reiziger in ieder van ons, de ontdekkingsreiziger, de escapist, en diegene die een verborgen persoonlijkheid tot uitdrukking wil brengen; zoals ze zich vanuit haar vorige leven omvormde tot chef-kok, eerst door een culinaire opleiding te volgen in Londen, en vervolgens door zich aan te sluiten bij de gerenommeerde Michelin-sterchef Servais Tiellman in Beluga. Kort daarna opende ze Safar, het laatste hoofdstuk van Maison Haas Hustinx, een project dat voortkwam uit 2 gerestaureerde art deco gebouwen op het Vrijthof, die nu onderdak bieden aan luxueuze hotelkamers en een exclusieve spa.


Reizen biedt een kans om iemand nieuw te zijn, om te creëren vrij van sociaal bewustzijn

Het maakt van de reiziger een goede luisteraar, want velen vinden het makkelijker om geheimen toe te fluisteren aan die uit een vreemd land



Samen met collega Roï Eyny, een Nederlandse chef-kok met Irakees/Israëlische achtergrond, stellen zij een menu samen met verse kruiden en specerijen om een balans van smaak en textuur te creëren in elk gerecht, waardoor een echte Levantijnse ervaring wordt geïntroduceerd aan de Maastrichtse gast. De gerechten zijn ontworpen om te delen, op de enige manier die de Beiroetse bevolking kent. Het restaurant viert het gemengde erfgoed dat het oostelijke Middellandse Zeegebied lang heeft gevormd; Romeins, Frans, Ottomaans, onder anderen en nestelt het in de stad Maastricht, een stad met een houding van nieuwsgierigheid naar nieuwe ervaringen.





HUMMUS & TUNES ︎ NATURAL WINES ︎ HUMMUS & TUNES ︎ NATURAL WINES ︎ HUMMUS & TUNES ︎ NATURAL WINES ︎ HUMMUS & TUNES ︎ NATURAL WINES ︎ HUMMUS & TUNES ︎ NATURAL WINES ︎